Ολοκληρώθηκε η Τουριστική Έκθεση WTM στο Λονδίνο

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου, η μεγάλη τουριστική έκθεση World Travel Market (WTM) που διεξάγεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή στο Λονδίνο.

Το Υφυπουργείο Τουρισμού συμμετείχε με επικεφαλής τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Κώστα Κουμή, ο οποίος πλαισιωνόταν από διευθυντικά στελέχη του Υφυπουργείου.

Δυναμική παρουσία είχε και ο ιδιωτικός τομέας της χώρας μας με τη συμμετοχή 55 τουριστικών επιχειρήσεων, καθώς και τουριστικών φορέων όπως ο ΠΑΣΥΞΕ, ο ΣΤΕΚ, ο ACTA, κ.λπ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η αντιπροσωπεία του Υφυπουργείου Τουρισμού είχε χωριστές συναντήσεις με ηγετικά στελέχη σημαντικών τουριστικών οργανισμών που υλοποιούν προγράμματα στην Κύπρο, καθώς επίσης και με αεροπορικές εταιρείες. Εξετάστηκαν οι προοπτικές και οι προκλήσεις της αγοράς με απώτερο στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των τουριστικών ροών προς την Κύπρο το 2024.

Ο κ. Υφυπουργός είχε επίσης συνάντηση με την Ελληνίδα Υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη με την οποία αντάλλαξαν απόψεις για την πορεία του τουρισμού, ενώ παράλληλα συζήτησαν μεθόδους ενίσχυσης της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Επιπρόσθετα, ο κ. Κουμής παραχώρησε συνεντεύξεις σε ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ συναντήθηκε και με στελέχη των Μέσων της Κυπριακής Παροικίας στο Λονδίνο.

Κατά την τελευταία μέρα της επίσκεψης του, σε μια σεμνή τελετή, ο Υφυπουργός Τουρισμού τίμησε τον συμπατριώτη μας γνωστό επιχειρηματία κ. John Christodoulou, ως ένδειξη εκτίμησης και αναγνώρισης για τη διοργάνωση του επιτυχημένου διαγωνισμού “Love Cyprus” από το ίδρυμα “Yiannis Christodoulou Foundation”. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός έδωσε την ευκαιρία στους νέους της χώρας μας να γνωρίσουν καλύτερα την Κύπρο και να αντιληφθούν βαθύτερα τη σημασία του τουριστικού τομέα μέσω της συμμετοχής τους σε διαγωνισμό φωτογραφίας και φιλμογραφίας.

Σε δηλώσεις του με το πέρας των επαφών του ο κ. Κουμής ανέφερε:

«Η Κύπρος δήλωσε και εφέτος δυναμικά το «παρών» της στην WTM, με 55 εκθέτες. Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος από όλες τις συναντήσεις. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι αναχωρούμε από την έκθεση με αποτελέσματα που θεωρώ δεδομένο ότι θα τα χαιρετίσει η τουριστική αγορά.

Η εξαγγελία της EasyJet για τοποθέτηση δύο νέων δρομολογίων από το Μπέλφαστ και τη Γλασκώβη, το οποίο αποτελεί αποτέλεσμα προηγούμενων επαφών, είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαιτέρως, όπως και η ενημέρωση από την British Airways για μετατροπή των πτήσεων Λάρνακα – Gatwick σε δρομολόγια που θα εκτελούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Εξαιρετικά σημαντική είναι επίσης και η επέκταση των προγραμμάτων των κολοσσών της τουριστικής αγοράς τόσο σε διάρκεια όσο και σε προσφερόμενες θέσεις που ήτανε το ζητούμενο για εμάς.

Σε σχέση με την τοποθέτηση νέων δρομολογίων από άλλες αεροπορικές εταιρείες να αναφέρω ότι τις επόμενες βδομάδες αναμένεται να έχουμε κι άλλες εξελίξεις».