Επανεκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού

Η Κύπρος επανεξελέγη στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΔΝΟ) στην ψηφοφορία που διεξήχθη στο Λονδίνο την Παρασκευή, 1η Δεκεμβρίου 2023, στο πλαίσιο της 33ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού. Η Κύπρος ήταν υποψήφια για επανεκλογή ως ένα από τα 20 μέλη του Συμβουλίου της Κατηγορίας Γ.

Η Κύπρος εξελέγη πρώτη φορά ως μέλος του Συμβουλίου του ΔΝΟ στην κατηγορία Γ το 1987. Έκτοτε, λόγω του επιτυχημένου και σημαντικού της έργου της χώρας μας, στο πλαίσιο του Συμβουλίου και των άλλων οργάνων του Οργανισμού, της ενεργούς συμμετοχής της στις συζητήσεις του Οργανισμού και στην προσέγγιση που είχε σχετικά με την αντιμετώπιση των προκλήσεων του κλάδου, επανεκλέγεται ανελλιπώς στην ίδια κατηγορία.

Η συμμετοχή της Κύπρου στο Συμβούλιο του Οργανισμού είναι ιδιαίτερα σημαντική αφού επιτρέπει τη συμμετοχή της σε διαδικασίες λήψης στρατηγικών αποφάσεων που επηρεάζουν άμεσα τη ναυτιλία, ενισχύοντας ταυτόχρονα την εικόνα της Κύπρου ως διεθνούς ναυτιλιακής δύναμης.

Σε δηλώσεις της η Υφυπουργός Ναυτιλίας κα Μαρίνα Χατζημανώλη, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας, είπε: «Μεγάλη επιτυχία για την Κύπρο μας η επανεκλογή της στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, η οποία αποδεικνύει την ισχυρή θέση της χώρας μας στα διεθνή ναυτιλιακά δρώμενα. Θερμές ευχαριστίες προς όλους τους συνεργάτες μου στο Υφυπουργείο Ναυτιλίας και στο Υπουργείο Εξωτερικών για την ομαδική δουλειά και την αγαστή συνεργασία στην προώθηση της υποψηφιότητάς μας».