Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας ηγείται Επιχειρηματικής Αποστολής στο Λονδίνο

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Γιώργος Παπαναστασίου βρίσκεται από χθες στο Λονδίνο. Σήμερα ηγήθηκε της επιχειρηματικής αποστολής και έλαβε μέρος στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Κύπρου – Ηνωμένου Βασιλείου 2023, το οποίο συνδιοργάνωσαν το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Κυπριακό Εμπορικό Κέντρο στο Λονδίνο.

Ο κ. Παπαναστασίου ήταν κύριος ομιλητής στο Φόρουμ που σκοπό είχε, μέσω στοχευμένων πάνελ συζητήσεων και παρουσιάσεων, την ανάδειξη της Κύπρου ως ανερχόμενου τεχνολογικού κόμβου στην Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Συγκεκριμένα, ενώπιον των 100 περίπου συμμετεχόντων, συμπεριλαμβανομένων και εκπροσώπων από 11 κυπριακές επιχειρήσεις, ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Κύπρου όσον αφορά, μεταξύ άλλων, στην προσέλκυση εταιρειών τεχνολογίας.

Το Επιχειρηματικό Φόρουμ Κύπρου – Ηνωμένου Βασιλείου 2023 ολοκληρώθηκε με εκδήλωση δικτύωσης.

Σημειώνεται επίσης ότι χθες ο κ. Παπαναστασίου συμμετείχε σε εκδήλωση του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Μεγάλης Βρετανίας – Κύπρου (Great Britain – Cyprus Business Association), κατά την οποία, ως κύριος ομιλητής, ανέλυσε σε μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας του Ηνωμένου Βασιλείου τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Κύπρου ως προορισμού για επενδύσεις και δραστηριοποίηση εταιρειών.

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας επιστρέφει στην Κύπρο απόψε.