Πασχαλινό Μήνυμα του Ύπατου Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, κ. Ανδρέα Σ. Κακουρή

Συμπατριώτες, συμπατριώτισσες,

Μέλη της ευρύτερης ομογένειας στο Ηνωμένο Βασίλειο,

Αγαπητοί φίλοι,

Με την ευκαιρία της κορυφαίας εορτής της Ορθοδοξίας, το άγιο Πάσχα, εύχομαι σε όλους υγεία, ευημερία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Τέτοιες μέρες η απανταχού Ορθόδοξη κοινότητα υποκλίνεται στο μεγάλο και μοναδικό θαύμα: «Χριστός εκ νεκρών εγήγερται». Η ανάσταση του Κυρίου σημαίνει την εσωτερική ανακαίνιση του ανθρώπου, την ανάσταση της ψυχής μας. Η τελική νίκη του Καλού επί του Κακού αντιπροσωπεύει φωτεινή διέξοδο, αποδέσμευση και λύτρωση, μεταφέροντας μηνύματα αισιοδοξίας.

Οι δοκιμασίες και προκλήσεις των τελευταίων χρόνων είναι πολλές και αλλεπάλληλες. Όμως, τα μηνύματα και οι συμβολισμοί της Μεγάλης Εβδομάδας που κορυφώνεται με το Άγιο Θαύμα της υπερνίκησης του Θανάτου και την υπόσχεση της Αιώνιας Ζωής στη Βασιλεία των Ουρανών ευφραίνουν την ψυχή μας, αποτελώντας διαχρονική και ανεξάντλητη πηγή εσωτερικής δύναμης και ελπίδας.

Αγαπητοί φίλοι,

Επιτέλους, μετά από δύο χρόνια, φέτος θα έχουμε τη χαρά να συμμετάσχουμε διά ζώσης στα Θεία Μυστήρια και τις πατροπαράδοτες τελετές της Σταύρωσης, του Επιταφίου, και της πανηγυρικής Αναστάσιμης Ακολουθίας. Θέλω να εξάρω τις προσπάθειες της ομογένειας, οργανωμένης και μη, για την αδιάλειπτη αλληλεγγύη και τις πράξεις αυτοθυσίας και αλληλο-συμπαράστασης κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Πάνω από όλα, όμως, οφείλω να σας ευχαριστήσω για την αφοσίωση και στήριξή σας στον αγώνα για τερματισμό της συνεχιζόμενης παράνομης τουρκικής κατοχής και επανένωση του νησιού μας, για ανάσταση της πατρίδας μας μέσω από μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

Εκ μέρους όλου του προσωπικού της Ύπατης Αρμοστείας, αλλά και της συζύγου μου, εύχομαι σε όλους Καλό Πάσχα και είθε η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει σε εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα υγεία, ασφάλεια και λύτρωση ψυχής.

Με θερμούς χαιρετισμούς και τις καλύτερες ευχές μου,

Ανδρέας Σ. Κακουρής

Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΗΒ