ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ – ΣΑΒΒΑΤΟ 02 ΜΑΪΟΥ 2020

Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών, πραγματοποιείται αύριο, Σάββατο, στις 7:00μ.μ. ώρα Κύπρου (16.00 UTC), διαδικτυακή συναυλία της ορχήστρας Παύλου Μιχαηλίδη που απαρτίζεται από καταξιωμένους καλλιτέχνες του τόπου μας, με παραδοσιακό και λαϊκό πρόγραμμα.

Η συναυλία διοργανώνεται για τις πέραν των 20 χιλιάδων Κύπριων και ξένων με νόμιμη διαμονή στην Κύπρο, οι οποίοι βρέθηκαν στο εξωτερικό εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, και θα μεταδίδεται ζωντανά (Live Streaming) μέσω της πλατφόρμας του Υπουργείου Εξωτερικών connect2cy. Η θέαση θα είναι ανοικτή σε όλους τους χρήστες της πλατφόρμας connect2cy, συμπεριλαμβανομένων όσων έχουν επαναπατριστεί, μέσω του λογαριασμού τους στην πλατφόρμα.

Η συναυλία είναι η πρώτη από σειρά εκδηλώσεων που θα διοργανωθούν το προσεχές διάστημα στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Υπουργείου Εξωτερικών με τίτλο «Γέφυρα Ελπίδας», η οποία απευθύνεται στους συμπολίτες μας που βρίσκονται μακριά από τo σπίτι τους, την ιδιαίτερη αυτή συγκυρία.

Το Υπουργείο Εξωτερικών, μέσω του Εθνικού Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων που ενεργοποιήθηκε από τα τέλη Φεβρουαρίου και του δικτύου Διπλωματικών Αποστολών της Δημοκρατίας στο εξωτερικό, παρέχει έμπρακτα στήριξη σε όλους του Κύπριους πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό για επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, ενώ καταρτίζει και υλοποιεί, μαζί με τις συναρμόδιες Υπηρεσίες του Κράτους, τον σχεδιασμό για ελεγχόμενο και σταδιακό επαναπατρισμό των Κυπριών και ξένων πολιτών με νόμιμη διαμονή στην Κύπρο που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το Υπουργείο Εξωτερικών επιθυμεί να ευχαριστήσει και δημόσια τους καλλιτέχνες και τους συντελεστές της αυριανής συναυλίας για την πρόθυμη συνεργασία, καθώς και το Δήμο Στροβόλου για την ευγενή παραχώρηση της σκηνής του Δημοτικού Θεάτρου.

 

(EX)